La Bottega Monte
LA BOTTEGA MONTE
Салон
Тераса
Магазин
Предложение на chef Боби Янев, специално за La Bottega Monte
Стриди Spéciale Daniel Sorlut, Нормандия
Карпачо от Рибай от Уагиу 10+ (ферма “Santa Rosalia”, Испания),
саликорния и рукола, кростина от квасен хляб, балсамова редукция
Прясно биволско сирене с мариновани тиквички, печени червени чушки и маслини таджаска
върху спаначено гаспачо с йогурт и солен орехов крокант
Терин от гъши дроб (маринован с вино Марсала), аншоа, селъри и батат,
„джелато мус“ от червен лук и вино, микро растения с ябълка и нар, квасен хляб
Пресни спагети Алла китара с шафран със сос „Ал Астиче“ месо от лобстер, чери домати, чесън, магданоз и босилек
Ризото неро ди сепия с доматен биск от скариди, център от рикота, мариновани аржентински скариди и морски аспержи
Агнешки котлети от френската порода „Лакон“, мариновани с горчица и кориандър,
с топла салата от пресен спанак, лук, грах, мента и кус-кус, микро растения и розов пипер
Бавно готвени говежди бузи с вино Неро д‘авола и лук, пюре с целина,
сотирани млади морковчета и богат Грейви сос с червено вино
Специалните ни рибни колбаси на MARIFICIO, идващи директно от остров Иския в Южна Италия. Уловени от лодките на малки независими рибари, без индустриален риболов. От най-фината и качествена част на рибата, след занаятчийска обработка на месото, мариновани в сол и захар, подложени на бавно зреене при специални условия.
Брезаола от риба тон; Роле от риба меч, отлежало в средиземноморски подправки; Филе от амбърджак; Корем от риба тон;
Филе от кралска скумрия, покрито със стафидирало червено грозде.
Фермерски меса от нашата Dry Age витрина, приготвени на барбекю с вулканични камъни
Рибай от Уагиу 10+ Ферма “Santa Rosalia”, Испания; Lomo Bajo
Рибай от Австралийски Блек Ангъс JACK’S CREEK
Кралски свински котлет, порода Дюрок
Прясна риба - за специалните ни предложения за деня, попитайте Вашия сервитьор
гр. София, бул. Черни връх 191
088 93 444 93
Оценете ни...